Bij het opstaan wil je graag een sterke kop koffie om wakker te worden. Bij de lunch drink je het liefst een kopje groene thee. ’s Middags geniet je van een schuimende cappuccino bij je koekje en voor het slapengaan neem je nog een dampende mok gezonde kruidenthee. Gedurende de dag kan jouw voorkeur voor warme dranken verschillen. Hoe handig is het dan als je al deze koffie- en theespecialiteiten met één apparaat kunt bereiden?
Met jouw koffiemachine geniet je van uiteenlopende drankspecialiteiten. Van een krachtige espresso tot een romige Café au lait en van een Japanse thee tot een kruidige Chai latte: het kan met Miele.
Koffiespecialiteiten
Met de Miele koffiemachines bereid je zo’n 20 koffie- en theespecialiteiten op één apparaat! Zowel onze inbouw- als onze vrijstaande koffiemachines zijn optimaal op elkaar afgestemd en perfectioneren de bereiding van vele soorten koffie. Zo geniet jij op ieder moment van de dag van de koffiespecialiteit van jouw voorkeur.
Waar je dan zoal uit kunt kiezen? Je leest het hieronder.
- Koffie verkeerd: koffie, maar dan met net een beetje meer, zodat je favoriete kop tot de rand wordt vergroot.
- Espresso: een sterke, aromatische koffie met een dik, hazelnootbruin schuimlaagje (de crema). Gebruik voor bereiding espressobonen.
- Koffie: onderscheidt zich van espresso door de grotere waterhoeveelheid en de anders gebrande koffiebonen. Gebruik voor de koffiebereiding speciaal hiervoor gebrande koffiebonen.
- Ristretto: een geconcentreerde sterke espresso. Dezelfde hoeveelheid koffie, maar dan met veel minder water.
- Caffè lungo: koffie met duidelijk meer water.
- Cappuccino: de perfecte combinatie van espresso (1/3) en romig, warm melkschuim (2/3).
- Caffè latte: een espresso met hete melk.
- Latte Macchiato: heerlijke combinatie van telkens een derde uit sterke espresso, warme melk en melkschuim.
- Espresso Macchiato: de Espresso Macchiato is de kleine variant van een cappuccino – een espresso met een topping van melkschuim. Gebruik een kopje met een inhoud van minimaal 100 ml.
- Cappuccino Italiano: bestaat uit evenveel melkschuim en espresso als een gewone cappuccino. Maar nu bereid je eerst de espresso en pas daarna het melkschuim.
- Café au lait: de Franse Café au lait wordt normaliter geserveerd in een grote mok en bestaat uit espresso met een beetje hete melk.
- Flat white: een speciale cappuccino-variant met veel espresso en heel veel fijn melkschuim.
- Long black: twee espresso’s toegevoegd aan heet water.
- Caffè Americano: de tegengestelde variant van de Long black – hier wordt eerst de espresso bereid en daarna heet water toegevoegd. De hete melk en het melkschuim bereid je overigens ook gewoon in je koffiemachine. Na de opwarmfase wordt de aangezogen melk met stoom verwarmd en voor melkschuim met lucht opgeschuimd.
TIP: voor een perfecte samenstelling van het melkschuim gebruik je koude koemelk met minimaal 3% eiwit. Het vetgehalte van de melk kun je naar persoonlijke smaak instellen. Met volle melk (3,5%) wordt het melkschuim iets romiger dan met vetarme melk.
Koffiedranken bereiden
Voor een zeer krachtig, aromatisch kopje koffie hebben we de functie DoubleShot ontwikkeld. Hierbij worden na de helft van het koffiezetproces opnieuw koffiebonen gemalen en bevochtigd. Ook geldt er een kortere doorlooptijd. Zo worden nog minder bitterstoffen uit de koffie opgelost. Het resultaat? Een bijzonder vol en zacht aroma zonder bittere nasmaak. Ideaal voor bijvoorbeeld espresso, cappuccino of koffie verkeerd.
Met Dubbele portie bereid je eenvoudig 2 kopjes koffie tegelijk. En met de functie Koffiekan zet je automatisch maximaal 8 kopjes koffie na elkaar. Handig als je een koffiekan te vullen hebt. Voor elk kopje worden de bonen afzonderlijk gemalen en wordt de koffie gezet. Altijd vers dus!
Wil je een cafeïnevrije koffie, maar is je reservoir gevuld met cafeïnehoudende bonen? Geen probleem. Ook met gemalen koffiebonen bereid een Miele koffiemachine jouw gewenste koffie. Vul in dat geval de koffielade met gemalen koffie en de automaat doet de rest.
Dus, wat zeg je ervan? Koffietje doen?